Beschrijving
De Cosa vuurschaal is een veelzijdig product van FORNO®. Doordat het product te bestellen is in 3 varianten past het perfect bij de wensen van de consument. Daarnaast zijn ze alle drie te gebruiken als vuurschaal. De Cosa is prachtig vormgegeven en is een bijzondere beleving om samen met je gasten op een sfeervolle manier het koken te beleven. Of je nu eieren bakt, groenten langzaam kookt, een malse biefstuk grillt of een visgerecht gaat bereiden, met de Cosa ontdek je een hcompleet nieuwe wereld vol mogelijkheden voor buiten koken
Specificaties
Algemeen
• Materiaaldikte min.: 3mm
• Materiaaldikte bakplaat: 10mm
• Afwateringsgaten in schalen
• RVS montagematerialen
• Garantie 5 jaar (aflopend)
Corten
• Bruinoranje roestkleur
• Ongeroest geleverd
• Roestproces duurt 4-5 maanden
• BIO roestversneller verkrijgbaar in onze webshop bij accesoires
Belangrijk
Aandachtspunten
• Na ontvangst dienen meteen alle verpakkingsmaterialen te worden verwijderd van de producten.
• Cortenstaal mag nooit constant in het vocht staan, dient in alle situaties goed af te wateren en te ventileren.
• Producten worden ongeroest aangeleverd.
• Wij gebruiken uitsluitend cortenstaal type S355JOWP.
• Kustgebieden: Cortenstaal raden wij af binnen een straal van 2 km van een kustlijn toe te passen.
• Tijdens het roestproces kan er roestwater van het product afkomen.
• Boren/Slijpen in het materiaal is niet toegestaan. Onderhoud
• Het bbq-rooster na gebruik direct schoonmaken en droog opslaan. Als het rooster enkele dagen in de haard blijft, krijgt het de kans om roest vast te zetten. Onze bbq-roosters zijn getest en SGS gecertificeerd.
• Na gebruik de as verwijderen en eens per jaar het rookkanaal reinigen.
Plaatsing
1. Zorg voor een vlakke, stevige (afgetrilde) ondergrond. Indien dit niet zorgvuldig wordt gedaan, kunnen er spanningen in het product ontstaan die kunnen resulteren in schade aan het product.
2. Er mag nóóit in het product geboord of geslepen worden, dit kan het product zodanig verzwakken dat er schade aan ontstaat.
3. Zorg er altijd voor dat de ontwateringsgaten vrij zijn om vochtopsluiting te voorkomen.
Temperatuur
Na ongeveer 25-30 minuten stoken zal de bakplaat aan de binnenrand een temperatuur van 275 - 300°C hebben bereikt. Als het vuur is aangemaakt kan men beginnen met de bakplaat in te oliën, Aan de buitenrand is de temperatuur iets lager zodat men kan wisselen met braden en warmhouden. Bij het verwarmen van de bakplaat zal deze iets hol trekken. Dus overtollige olie en vetten zullen
Eerste gebruik
1. Bij het éérste gebruik is het heel belangrijk dat je begint met een klein vuur en na 25 minuten het vuur verder op gaat stoken. De zware bakplaat zal aan de onderzijde heter worden dan aan de bovenzijde. Door dit temperatuurverschil zal de plaat hol trekken. Na het eerste gebruik heeft de bakplaat zich ‘gezet’ en is deze procedure niet meer nodig.
2. De Cosa + bakplaat zal het beste functioneren als deze één of twee keer gebruikt is en de olie in de plaat is gebrand. Het koken op de bakplaat zal na dit ‘inbranden’ makkelijker gaan en beschermt de plaat tegen roesten wanneer deze niet in gebruik is. 3. Het beste kunt u bakken met plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad, bijvoorbeeld zonnebloemolie of archideolie
Kenmerken: Kopen in Dodewaard