G1/4'' RVS 24VDC Magneetventiel 6240 224439


sinds 6-3-2023 03:02:02


prijs: € 208,05
Locatie : Eindhoven  (Noord-Brabant)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving


Bürkert semi-direct opererend 2/2-weg magneetventiel met G1/4 binnendraad en 24V DC (gelijkstroom) spoel. Het ventiel heeft een RVS behuizing met PTFE afdichtmateriaal en een doorlaat van 6 mm. De circuit functie van het magneetventiel is normaal gesloten, dat wil zeggen dat het ventiel opent bij spanning. Geschikt voor systemen met een drukverschil van 0-25 bar en een maximale temperatuur van 140°C. De klep heeft een Kv-waarde van 0.6 m3/u, wat neerkomt op een debiet van 10 l/min bij een verschildruk van 1 bar (voor water). De roestvrijstalen behuizing is zeer duurzaam, sterk en bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, met uitzondering van chlorideoplossingen. De PTFE (polytetrafluoretheen of teflon) afdichting is bestand tegen bijna alle media. Houd er rekening mee dat de interne ventieldelen, zoals de RVS plunjer en veren, ook in contact komen met het medium en chemisch compatibel moeten zijn. Raadpleeg onze chemische bestendigheidstabel om te controleren of behuizing en afdichtingen compatibel zijn met het medium. Aangezien het ventiel een maximale bedrijfsdruk heeft van 25 bar, kan het worden gebruikt voor hogedruktoepassingen. Het ventiel heeft een IP65 beschermingsgraad mits correct aangesloten.
Belangrijkste voordelen

 ● Goede omgevingsbescherming dankzij de IP65 beschermingsgraad
 ● De 6240 maakt gebruik van een zuiger in plaats van het typische rubberen membraan, waardoor de klep geschikt is voor omstandigheden die nog veeleisender zijn
 ● De speciale vorm van het klephuis zorgt voor een groot debiet
 ● Geschikt voor hoge druk applicaties tot 25 bar
 ● Bürkert ontwerp: bewezen betrouwbaarheid en duurzaamheid
6240 serie
Het Bürkert-ventiel type 6240 is een 2/2-weg semi-direct werkend magneetventiel met een compact ontwerp en poort aansluitingen met een diameter tot DN 13. De speciale vorm van het klephuis zorgt voor een hoog debiet terwijl de semi-directe werking het geschikt maakt voor toepassingen waarbij er geen drukverschil is in het systeem. Semi-directe werking wordt ook wel servo-assisted of assisted-lift genoemd. De 6240 maakt gebruik van een zuiger in plaats van het typische rubberen membraan, waardoor de klep geschikt is voor meer veeleisende omstandigheden. De veer koppeling van de pilot klep aan de zuiger van de hoofdklep zorgt voor het voorzichtig openen en sluiten van de klep, wat zorgt voor een lange levensduur. Deze 2/2-weg zuigerklep omvat een verscheidenheid van certificeringen en een breed scala aan geteste behuizing- en afdichtingsmaterialen. Dit, samen met specialistische versies zoals lage temperatuur (-30°C), hoge druk, explosiebeveiliging en stoom, maakt het gebruik van het type 6240 in verschillende toepassingen mogelijk.

Let op: dit product wordt op bestelling gemaakt en kan daarom helaas niet worden geretourneerd.




SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● EAN (artikelcode): 0704129482432
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: Burkert


Kenmerken: Kopen in EINDHOVEN



Klik hier en bezoek de website voor meer informatie
Advertentienummer: 27197418 Meld aan Aanbodpagina