Ubbink Zandfilterset 400 plus incl. pomp TP 50


Grote foto ubbink zandfilterset 400 plus incl. pomp tp 50 tuin en terras zwembaden toebehoren
€ 309,95
Locatie Maarheeze  (Noord-Brabant)
Website Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Ubbink Zwembadfiltersysteem 400 Plus
Het Ubbink Zwembadfiltersysteem 400 Plus is een complete set voor het reinigen van uw zwembadwater. De set bestaat uit een Ubbink Zwembadpomp TP-50 en een Ubbink Zandfilter 400 en de benodigde verbindingsstukken. Ook worden een manometer en vier slangkoppelingen meegeleverd. Twee slangkoppelingen hebben een diameter van 38 millimeter. De andere twee een diameter van 50 millimeter. Daarnaast is de levering inclusief montagemateriaal en een steun voor filter en pomp. Zo beschikt u over een compleet systeem waarmee u zwembadwater kunt oppompen en vrij kunt maken van vuildeeltjes.
Doorvoercapaciteit: 6000 liter per uur
Het Ubbink Zwembadfiltersysteem 400 Plus heeft een doorvoercapaciteit van maximaal 6000 liter per uur. In de tank van het zandfilter is plek 50 kilogram kiezelzand. De korrelfijnheid is tussen de 0,4 en 1,25 millimeter. De slangaansluitingen voor aan- en afzuigen hebben een doorsnede van anderhalve inch. Dit komt neer op 38,1 millimeter. De maximale systeemdruk is 3,5 bar. De buitenkant van het filter heeft een omtrek van 400 millimeter. De garantieperiode bij het Ubbink Zwembadfiltersysteem 400 Plus is twee jaar.
Zwembadfilter met 6-kanaalsklep
De multiklep bovenop het zandfilter beschikt over zes kanalen. Dit komt erop neer dat het filter in zeven standen kan worden gezet: de winterstand, filterstand, reinigingsstand, spoelstand, circulatiestand en de standen 'leeg' en 'dicht'. De winterstand is bedoeld om bevriezing te voorkomen en de filterstand is bedoeld voor het filteren van het zwembadwater. Met de reinigingsstand kan het zand onderin het filter worden schoongemaakt en met de spoelstand kan de kop van de klep worden schoongespoeld. Daar hoopt zich in de loop der tijd namelijk slib op. De circulatiestand is bedoeld voor het laten bewegen van het water door het bad (om er bijvoorbeeld zuiveringsmiddelen in op te laten lossen). Met de stand 'leeg' leegt u in zijn geheel het zwembad en wanneer u de klep op 'dicht' zet, kunt u overgaan tot het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan het filter.
Werking zwembadfiltersysteem
De eerste filtering van zwembadwater vindt plaats in de skimmer, die net onder de zwembadrand zit. Een skimmer filtert de grootste vuildeeltjes uit het water, waaronder bladeren en andere grote soorten vuil. Hierna pompt de zwembadpomp het water door naar de klep van het zwembadfilter. Het water wordt dan overgebracht naar de bak van het filter. Hier onderin zit zand, waar het water onder druk doorheen spoelt. Door dit proces verdwijnen de kleinere vuildeeltjes, zoals insecten en zaden, grotendeels uit het water. Vervolgens wordt het water naar het zwembad teruggestuwd. Op onderstaande illustratie is de werking van de zandfilterset zichtbaar gemaakt:


 ● 370 watt vermogen
 ● Doorstroomcapaciteit: 6000 liter per uur
 ● Inclusief manometer en slangkoppelstukken
 ● Twee jaar garantie
 ● Montagemateriaal meegeleverd
 ● Plek voor 50 kilo zand
 ● Excl 50kg filterzand 0,40 - 1,25mm
 ● 

Technische eigenschappen Maximale druk

 ● 3,5 bar


Vermogen

 ● 370 W


Inhoud zandtank

 ● 50 kg


Manometer incl
Soort klep

 ● 6-kanaalsklep


Doorstroomcapaciteit

 ● 6000 l/u


Korrelfijnheid

 ● 0,4 – 1,25 mm


Diameter slangaansluiting

 ● 38,1 mm

MaJa Koi is dé webshop voor al uw koi- en vijverbenodigheden
Kenmerken: Kopen in Maarheeze

Klik hier en bezoek de website voor meer informatie


E-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbodpagina
Advertentie nr.: 20006705

Meer Zwembaden | Toebehoren

Meer Zwembaden | Toebehoren aangeboden in deze subrubriek.